Castle Rock House este o reședință privată situată pe Insula de Nord din Noua Zeelandă. A fost conceput pentru a servi ca un refugiu de vară și niciodată ca o casă permanentă. Proiectul a fost dezvoltat de HERBST Architects, o companie înființată de Nicola și Lance Herbs.

Căutarea lor continuă pentru cel mai bun mod de a trăi și a se simți conectat la peisajul și climatul din Noua Zeelandă i-a inspirat să devină, așa cum arată Revista Monocle, „stăpâni în a-și strecura clădirile perfect în peisaj, în timp ce profită la maximum de priveliști spectaculoase”.

Descrierea se aplică perfect acestui proiect. Casa Castle Rock a fost finalizată în 2015, iar designul său unic îi permite să se scufunde în natură și să devină o parte naturală a peisajului.

Structura casei este fragmentată, dar, în același timp, volumele și strâns legate. Pavilioanele sunt încorporate organic în teren și urmează panta în timp ce maximizează priveliștile.

Pavilionul de locuit conține 4 spații dispuse într-un aspect cu rotiță. Este alcătuit dintr-o bucătărie în plan deschis, o zonă de lounge și două punți acoperite. Designul interior este simplu și primitor.

Zona de lounge este un spațiu retras și intim, cu panouri din lemn de diferite culori pe pereți, rafturi deschise și bancă de ferestre confortabilă, cu depozitare încorporată. De aici, priveliștile sunt extrem de frumoase și acest lucru asigură o ambianță relaxantă și în interiorul camerei. Alcova ferestrei este un colț de lectură perfect și unul dintre cele mai frumoase locuri din întreaga casă.

Panourile din lemn acoperă pereții, podelele și tavanele. Acestea creează o ambianță caldă și plăcută, stabilind în același timp o paletă de culori organice. Unul dintre pereții despărțitori este realizat din panouri reglabile, care pot maximiza spațiul și pot crea un aspect mai aerisit și mai spațios, dacă se dorește. Aceste spații de locuit primare sunt situate la nivelul superior.

O scară oferă acces la nivelul inferior, care conține dormitoarele. Aici există două dormitoare mari amplasate de-a lungul unei zone mari pentru oaspeți, capabilă să găzduiască patru persoane. Acest volum este conectat la zona de living printr-o pasarelă acoperită plasată de-a lungul pereților gabionului.

Această splendidă casă de plajă retrage îmbrățișează peisajul și situl și, în același timp, profită la maximum de priveliști. Acest lucru se face printr-o structură neobișnuită și segmentată și prin includerea unei punți de vizionare și proiectarea camerelor cu ferestre și terase cu înălțime completă.

Puntea de vizionare are vedere la mare și la peisajul înconjurător și, de asemenea, funcționează ca o zonă de luat masa în aer liber. Ambianța este caldă și plăcută datorită întregului lemn și, de asemenea, designului simplu și accesibil.

Related Posts