Arhitecții și amenajările interioare se luptă constant să împacheteze cât mai multe funcții în cât mai puțin spațiu posibil și cea mai mare provocare este să știi cum să combini toate elementele diferite într-un mod care să nu facă un apartament mic să se simtă mic sau claustrofob.

Recent au transformat interiorul unui apartament la mansardă din centrul Shanghaiului într-una dintre cele mai inspirate case pe care le-am întâlnit. Apartamentul măsoară doar 48 de metri pătrați în total, dar asta nu îl împiedică să fie foarte luminos, deschis și aerisit. Pentru a realiza echilibrul perfect între aspect și funcționalitate, designerii au organizat apartamentul într-o serie de cutii de funcții.

În centrul apartamentului se află o cutie galbenă care încorporează dulapurile de bucătărie și care acționează ca un separator între cutia de dormit și zona de living. Această cutie galbenă este ca o rază de soare, înveselind decorul și oferindu-i o atmosferă proaspătă și jucăușă. Spațiul de locuit este deschis și aerisit, cu multă lumină naturală și o senzație foarte confortabilă și casual.

Cutia de dormit se află în partea opusă a apartamentului și este acoperită cu lemn, ceea ce îi conferă o ambianță caldă și confortabilă. Acestea sunt cele mai importante momente în ceea ce privește aspectul și organizarea spațiilor. În ceea ce privește întreaga strategie de decorare a apartamentelor, imaginile vorbesc de la sine.

Related Posts