A trăi în afara registrelor este ceva ce mulți oameni se bucură. Ambianța liniștită și liniștită, împrejurimile proaspete și libertatea sunt eliberatoare și recompensatoare într-un mod unic. Unii se bucură atât de mult de ei încât aleg să își construiască reședințele permanente cât mai departe de orașe, în timp ce alții preferă să fie conectați la jungla urbană și să o lase doar ocazional pentru a petrece ceva timp departe de orice și de toată lumea. Acestea sunt câteva dintre casele și retragerile din afara rețelei care fac posibile astfel de escapade și stiluri de viață.

Acesta este un studio de scriere pe care FLOAT Architectural Research and Design l-a construit pentru unul dintre clienții lor în 2008. Situat în Oregon, SUA, studioul este amplasat în mijlocul naturii, într-o zonă umedă, fiind înconjurat de vegetație pe toate părțile. Aparține unui profesor de filozofie care a vrut să poată veni aici să scrie și să asculte sunetul ploii care cade pe acoperiș.

Puține case sunt la fel de îndepărtate și izolate ca aceasta. Acest lucru a fost construit de Kolman Boye Architects pentru clienții lor care doreau o casă de familie confortabilă, cu vederi minunate și fără vecini. Casa este situată aproape de cercul polar, pe insula Vega, într-o zonă cu vedere la munții din apropiere și la Marea Norvegiei. Este organizat pe două niveluri. Nivelul superior găzduiește dormitoarele, iar cel inferior spațiile familiale. Arhitecții s-au asigurat că includ un spațiu de galerie de unde locuitorii pot admira împrejurimile și luminile în schimbare de deasupra mării.

Undeva în arhipelagul Madrean, care acoperă o zonă între deșertul Sonora, sudul Arizona, sudul New Mexico și Far West Texas, există un mic spațiu pitoresc, cu o casă așezată între copaci și bolovani. Se numește Casa Caldera și este un mic refugiu care reușește să surprindă priveliștile munților în timp ce rămâne ascuns de vanatori” 31602 target=”_self”>vânători și alți potențiali descoperitori care ar putea călători în regiune. Casa a fost proiectată de DUST în 2015.

Casa Sugar Gum este o altă casă fermecătoare în afara grilei, cu mult caracter și o poveste interesantă. A fost un proiect realizat de Rob Kennon Architects și este situat în Lorne, Australia, la marginea coastei Bass Straight, la baza dealurilor care leagă zona de plajă. Casa servește ca fermă de ovine și bovine și înlocuiește o baracă de 34 de ani care ocupa lotul.

Când peisajul înconjurător este atât de frumos încât vrei să profite la maximum de el. Asta înseamnă, de obicei, ferestre cu înălțime completă și uși glisante din sticlă. Cu toate acestea, Cabana Verde Kekkilä a adoptat o abordare oarecum diferită. Aceasta este o structură atipică, fiind un hibrid între o magazie tradițională de grădină și o seră. A fost proiectat de arhitectul Linda Bergroth și este situat în Finlanda, ocupând doar 4 metri pătrați de spațiu.

Într-o vale la vest de Healdsburg, în SUA, puteți găsi o minunată casă în afara rețelei, care a fost proiectată și construită aici de Malcolm Davis Architecture. Scopul a fost de a aduce mediile interioare și exterioare împreună și de a crea o casă care să permită ocupanților să se simtă conectați la împrejurimile lor și la natură în general, bucurându-se totodată de tot confortul unei case obișnuite. Aceasta este a doua casă a proprietarilor, prima fiind proiectată de aceeași echipă.

O provocare obișnuită atunci când construiți case cu rețea este una logistică. Transportul tuturor materialelor către sit nu este o sarcină ușoară, plus există, de asemenea, sistemul de gestionare a deșeurilor care trebuie pus în aplicare pentru a minimiza impactul proiectului asupra terenului și a împrejurimilor. Când Taalman Koch a proiectat itHouse în 2007, strategia a fost de a utiliza o serie de componente prefabricate și de a minimiza deșeurile și forța de muncă, maximizând în același timp conexiunea dintre casă și ocupanții săi și peisajul din jur. Casa este situată în Pioneertown, SUA.

Construirea unei case într-o zonă îndepărtată este întotdeauna o provocare și o modalitate de a ușura este utilizarea componentelor prefabricate. Studio H: T a dus acest concept la un nou nivel prin construirea unei case din containere de transport maritim. Au folosit două containere pentru a crea o casă în afara rețelei și au trebuit să fie eficienți atunci când organizează spațiile. Zonele sociale au fost amplasate în partea de sus a structurii, astfel încât să poată surprinde priveliștile împrejurimilor, în timp ce spațiile de nivel inferior rămân private, dar încă conectate la împrejurimile lor.

Unii consideră conceptul de casă în afara rețelei un pic mai literal și se distanțează de orice distragere a atenției, cum ar fi telefoanele și internetul, alegând în schimb să se concentreze asupra împrejurimilor imediate, asupra naturii în general și asupra vederilor pitorești. Aceasta este o casă proiectată în 2009 prin Rezoluția: 4 Architecture pentru un cuplu de pensionari din Vermont, SUA. Este o casă prefabricată care se află deasupra unui munte miniatural pe o proprietate de 200 de acri pe care clientul îi place să caute ciuperci. Nu există niciun serviciu de energie electrică sau telefonică aici, deci aceasta este cu adevărat o casă în afara rețelei.

Uneori trebuie acordată o atenție specială locației atunci când construiți o casă, în special într-o zonă îndepărtată. Un caz minunat este această casă situată în Cape Tribulation în pădurea tropicală Daintree din Australia. A fost proiectat și construit de arhitectura M3, iar echipa a fost forțată de natura sensibilă a ecosistemului să adapteze o strategie durabilă. Nu s-au îndepărtat copaci, iar exteriorul casei a fost camuflat folosind sticlă oglindită și placare din ipsos negru.

Zona metropolitană din Kansas City nu este foarte inspirată atunci când vine vorba de design-uri ecologice și moderne, dar lucrurile au început să se schimbe datorită proiectelor precum cel dezvoltat de Studio 804, o organizație non-profit creată pentru studenții absolvenți de la Universitatea din Școala de arhitectură și planificare urbană din Kansas. Aceasta este una dintre casele pe care le-au proiectat. Este prima casă LEED Platinum din zonă și este complet în afara grilei.

Blue Sky Homes este o companie specializată în construcții verzi, iar mințile din spatele acesteia au format studioul Taalman-Koch care folosește cadrul semnăturii casei cerului albastru și îl aplică la proiecte unice precum Clearlake itHouse și it Cabin din California. Sunt case prefabricate construite din elemente de oțel realizate din material reciclat cu până la 70%. Ceea ce face ca procesul să fie special este că elementele sunt expediate plat către șantierul de construcție, unde sunt fixate împreună cu puține deșeuri și totul se face într-o zi. Întregul proiect durează între 6 și 8 săptămâni, iar casa este capabilă să se adapteze la terenuri abrupte și accidentate, ceea ce îl face să fie o casă perfectă în afara rețelei pentru oricine iubește natura și aventura.

Dacă vă aflați vreodată în Norvegia, vă simțiți aventuros, nu uitați că Asociația de Turism Stavanger sau STF oferă 35 de cabane montane în sistem self-catering, care pot fi închiriate membrilor săi. Ei folosesc un sistem bazat pe încredere. Asta înseamnă că fiecare persoană care folosește o cabană lasă bani de închiriat într-o cutie din casă sau completează un formular de factură, curăță locul, cumpără mâncare și aduce lemne de foc pentru cei care vor sta acolo după ei. Este un sistem foarte răcoros și ceea ce este minunat este că lojile sunt de obicei situate în zone îndepărtate, cu vedere frumoasă și împrejurimi liniștite. Lojile au fost construite de Koko Architects.

Transformarea unui grajd abandonat într-o casă modernă de familie a fost grozavă pentru Ábaton Arquitectura. Au finalizat proiectul în 2010. Casa este situată în Guijo de Santa Bárbara, în Spania. Renovarea sa concentrat pe actualizarea întregii structuri, schimbarea funcțiilor spațiilor sale și reorganizarea interiorului, respectând în același timp mediul. Noul design este unul durabil, care folosește panouri solare cu baterii de stocare pentru lunile de vară și turbine pentru iarnă. A fost o alegere bazată pe natura provocatoare a site-ului și îndepărtarea acestuia.

Undeva în Kaiwaka, Noua Zeelandă există o pereche de case mici care nu au uși. Trebuie să urci printr-o fereastră pentru a intra și asta este intenționat. Amândoi sunt mici și din lemn. Sunt menite să fie retrageri autonome, în afara rețelei, care să le permită să scape din oraș și să se îndepărteze de agitația pentru o vreme doar pentru a se relaxa și a se bucura de singurătatea pământului. Aceste case de vacanță neobișnuite au fost proiectate și construite de Cheshire Architects în 2012.

În 2009, Sanders Pace Architecture a fost însărcinată să proiecteze un pavilion de 16 metri pătrați pe malul lacului menit să servească drept refugiu de sfârșit de săptămână. Amplasarea la distanță a pavilionului a necesitat un design durabil care utilizează panouri fotovoltaice și un sistem încorporat de reciclare a apei. Cabina are o structură ușoară din oțel și este poziționată cu fața către apă. Ferestrele cu înălțime completă asigură vederi neobstrucționate, iar ușile glisante oferă acces ușor la apă.

În afara rețelei și durabile și două caracteristici care merg mână în mână. Acestea definesc majoritatea caselor și retragerilor situate în zone îndepărtate. Una dintre ele a fost proiectată de Studio Moffitt și poate fi găsită în județul Huron, Canada. Are încălzire și răcire pasivă și o punte mare orientată spre sud. Ferestrele sunt mari și distribuite uniform în toată casa pentru a asigura ventilație încrucișată în timpul verii.

Așezată pe o insulă departe de continentul australian, această casă ciudată și minimalistă poate capta priveliști minunate păstrându-și intimitatea și simțindu-se confortabil. Designul a fost dictat de locație. Lai Cheong Brown a fost arhitectul responsabil și a proiectat casa cu o curte pătrată în centru, care oferă un spațiu exterior protejat de vânturi, care lasă lumina soarelui și aerul să intre în miezul casei. Această alegere interesantă de design a permis închiderea fațadelor exterioare, fără ferestre.

Mulțumită unor proiecte precum Ecocapsule by Nice Architects, oricine poate trăi din rețea. Au proiectat un pod portabil și autosuficient, care este de fapt o micro-casă. Folosește energia eoliană și solară și colectează apa de ploaie. Capsula are forma unui ou și are o baterie de 9.744 de wați încărcată de o turbină eoliană care, în combinație cu panourile solare, poate permite cuiva să trăiască în mijlocul pustietății timp de aproximativ un an.

Related Posts