Finalizată în 2013, această casă modernă de weekend a studioului de arhitectură SPBR are trei straturi, trei etaje diferite, cu trei designuri diferite. Cu un total de 1970 de metri pătrați de spațiu de locuit, casa reușește să lase interiorul și exteriorul să comunice într-un mod foarte natural și mod elegant.

Apa este un element foarte important în proiectarea și arhitectura acestei reședințe. Este unul dintre elementele legate de natură care au fost folosite pentru a face casa să se simtă ca un refugiu exotic și relaxant în mijlocul orașului.

Natura pare să preia aproape unele spații. Există mult verde aici, iar spațiile de locuit sunt combinate armonios cu grădinile pentru a crea o senzație generală liniștită, proaspătă și zen.

Casa are trei etaje, fiecare cu o funcție diferită. Ele pot fi ușor identificate din exterior datorită designului unic și a caracteristicilor arhitecturale.

Deoarece aceasta este o casă de weekend, arhitecții au vrut să se simtă și să arate diferit de casele obișnuite din oraș. Se simte mai degrabă ca o oază, ca o retragere pe care te-ai aștepta să o vezi undeva într-o zonă pustie, înconjurată doar de vegetație luxuriantă.

Nivelul solului este o grădină imensă proiectată într-un mod modern și simplu, cu linii elegante și simple și care seamănă cu o seră.

Nivelul intermediar este nivelul apartamentului, unde se găsesc toate spațiile de locuit. Se află între podeaua grădinii și piscina de pe acoperiș.

Scara care leagă cele trei etaje are doar cerul albastru deasupra. Este o combinație de metal și sticlă, care în acest caz a fost atât o alegere practică cât și elegantă, având în vedere designul și stilul general.

Volumul apartamentului se simte foarte privat și închis în comparație cu celelalte două volume. O paletă de culori neutre și materiale pure o păstrează simplă, modernă și de bază.

Pereții din sticlă conectează zonele de locuit și spațiile de grădină, asigurând un echilibru armonios între cele două funcții.

Piscina de pe acoperiș și solarul și volumele paralele cu un decalaj între locul în care se află și scara.

Copacii înalți se ridică deasupra reședinței și îi oferă un anumit nivel de intimitate, dar nu obstrucționează complet priveliștile. De aici, întregul oraș poate fi admirat și totuși casa nu se simte ca o parte din el.

Related Posts