Vila Schuler este o frumoasă reședință contemporană situată în Neuchâtel, Elveția. Vila a fost proiectată de Andrea Pelati Architecte, iar echipa care și-a pus inima în acest proiect a fost compusă din Andrea Pelati, Raphaël Fromaigeat, Anna Popek-Schmalstieg și Sandy Erlebach. Construcția casei a fost finalizată în 2010, iar suprafața totală a proiectului este de aproximativ 690 de metri pătrați.

Casa se află pe un teren îngust în centrul satului Boundry și este înconjurată de case, o biserică și un vechi conac. Casa este o prezență destul de neobișnuită în acea zonă, cu designul său contemporan și structura impunătoare. Este o reședință care a fost concepută pentru a favoriza intimitatea, astfel încât are o structură compactă, cu ferestre destul de mici pe fațada din față. Spațiile publice sunt larg deschise pe o parte, pentru a beneficia de lumina naturală și de mediu.

Reședința are 3 niveluri, iar camerele sunt împărțite funcțional între aceste zone. Parterul include un apartament de închiriat cu acces direct la grădină. Holul de intrare al apartamentului se conectează, de asemenea, la holul dormitorului și la o scară care duce la mansardă. Această zonă este o zonă de zi. În partea de sud se află sala de mese și o terasă. Deoarece fațada vilei are înălțimi diferite, acest lucru permite proprietarilor să se ascundă în spatele acestor ziduri și să se bucure de intimitate și seninătate. {Găsit pe archdaiy și poze de Thomas Jantscher}

Related Posts