Această casă de familie ascunsă este situată într-o comunitate închisă din orașul Mogi das Cruzes, São Paulo, Brazilia. A fost creat pentru un arhitect, soția și copilul lor. Casa este situată foarte aproape de o zonă din lemn care a fost păstrată în acest proces. Construcția casei s-a făcut în etape, în funcție de creșterea familiei. Au existat unele limitări și obstacole legate de pădurea naturală, dar în cele din urmă totul a funcționat în favoarea proprietarilor.

 

În primul rând, au fost construite două niveluri. Acest lucru a permis casei să beneficieze de copacii existenți și să-i folosească practic. Apoi a urmat o etapă ulterioară, adică o extindere a unui alt bloc pe partea inferioară a parcelei. Acest spațiu a fost dedicat copiilor. Proiectul de 180 mp este o nouă creație realizată în 2011.

 

Construcția a fost realizată în etape de Frederico Zanelato | Arquitetos, deci prima operațiune a fost crearea dormitoarelor și a zonelor sociale care aveau acces la pădure și beneficiau de umbră și protecția pădurii naturale. Partea principală a casei este realizată dintr-o combinație de lemn și sticlă, în timp ce partea privată este realizată din zidărie și sticlă, oferind mai multă intimitate zonei dormitorului. De asemenea, va exista o viitoare zonă de intrare, iar accesul se va face printr-o rampă, precum și viitoarea sală de mese la nivelul inferior.

 

Zona dormitorului este independentă de restul casei și este legată de construcția principală printr-o pasarelă din lemn. Conservarea pădurii naturale s-a dovedit a fi un mare avantaj, deoarece menține o temperatură plăcută și protejează casa de vânt și soare.

Related Posts